University of Essex

University of Essex
University of Essex in Колчестър, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За University of Essex

University of Essex е създаден през 1964г., а само 23 години по-късно един от възпитаниците му – активистът и два пъти президент на Коста Рика Oscar Arias Sánchez – печели Нобелова награда за мир за усилията си за прекратяване на гражданските войни в Централна Америка. През 2010г. проф. Chris Pissarides, също възпитаник на университета, печели Нобелова награда за икономика.

Студентите оценяват образованието си в University of Essex като едно от най-добрите във Великобритания. В последното национално проучване университетът е на второ място с резултат от 92% удовлетвореност от качеството на учебните програми и преподаването. Учебното заведение попада в Топ 5 за изследователска дейност в социалните науки, заема челни позиции в ранглисти за специалности в сферата на политически науки, икономика, история, социология, спортни науки, бизнес, философия и право. Изследователската му дейност в областта на политологията е най-добрата във Великобритания.

Всички тези факти недвусмислено говорят, че за кратката си история University of Essex инвестира огромен ресурс в утвърждаването си като водеща образователна институция в сферата на хуманитарните и социалните науки. Университетът има силно развита партньорска мрежа с организации по целия свят и обогатява академичните си програми с година стаж по специалността или с обмен в учебно заведение от тази мрежа. Затова и не е изненадващ фактът, че повече от 13 000 студенти се обучават в него всяка година. От тях 45% са чужденци от 141 държави.

University of Essex разполага с три кампуса – Colchester, Loughton и Southend. Библиотеките му имат богат фонд, а специалните им колекции включват документи, книги и картини от водещи местни, национални и международни фигури, включително Зигмунд Фройд и писателката на криминални романи Марджъри Алингам.

Студентите могат да се включат в над 100 клуба, да тренират близо 40 спорта или да се посветят на друго свое хоби, като се насочат към университетския театър например.

13 000
студенти
45%
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

University of Essex - кандидатстване и изисквания

С Orange можеш да кандидатстваш безплатно във всички специалности на University of Essex. Избирайки Orange за свой консултант, можеш да разчиташ на професионална подкрепа на всеки етап от кандидатстването, помощ за подготвяне на кандидатурата си, предложение за изгоден самолетен билет, помощ за финансиране и при избора на настаняване. 

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
IELTS 6.0
2.
Диплома за завършено средно образование


Краен срок: 15 JanuaryНеобходими документи за магистърска програма:

1.
IELTS 6.0 - 7.0
2.
Диплома за завършено висше образование


Краен срок: 01 August

Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9250 GBP на година
Магистърска програма 2600 - 4750 GBP на година
  • Bulgarian Partnership Bursary - 1000 GBP

  • International Baccalaureate Excellence Scholarship – до 2000 GBP

Специалности

Major title

0%
thumb_up
Удовлетвореност на студентите
0
monetization_on
Заплата след завършване
0%
work
Продължаване на обучението или започване на работа

Галерия на University of Essex