University of Reading

University of Reading
University of Reading in Рединг, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За University of Reading

University of Reading е един от най-добрите изследователски университети във Великобритания и е сред 1% най-добри висши учебни заведения в света. Университетът предлага около 200 разнообразни и гъвкави програми, както и множество допълнителни възможности, като стажове, обучение извън страната и др.
 
Особени постижения:
 
•Първият британски университет, който интегрира група за индустриални изследвания и развитие;
•Първият университет, удостоен с Queen’s Award for Export Achievement (1989г.);
•Получавал 3 пъти the Queen’s Anniversary Prize for Higher Education (1998г., 2006г. и 2009г.).
 
Около 17 000 студенти от 150 държави се обучават в University of Reading. От тях 6% са европейски граждани. Според проучване, 89% от завършващите споделят, че са напълно удовлетворени от обучението и преживяванията си в университета. 94% от дипломиралите се са започнали работа до 6 месеца след приключването на обучението си.
 
Широкият обхват от програми и специалности включва области като изкуство, природни, хуманитарни и социални науки. В рамките на университета функционират различни студентски общества и спортни клубове, а заедно с това има и много възможности за включване в доброволчески проекти.
 
През последните години са инвестирани около 400 млн. паунда за обучение, настаняване и изследователска дейност. Студентите имат достъп до напълно обновена библиотека, отворена 24 часа на ден по време на семестрите, 16 IT зали и повече от 150 компютъра в кампуса на университета. За всички, които обичат спорта на разположение са модерен фитнес, игрища за скуош, огромна спортна зала, игрища за футбол, ръгби, хокей и крикет, игрище за тенис и нетбол, както и модерно приспособление за гребане в река Темза.
 
Кампусът на университета се намира в сърцето на Thames Valley в югоизточна Англия – най-бързо развиващият се икономически район на Острова. Идеалната локация на University of Reading е предпоставка за създаване на силни потенциални връзки с бъдещи работодатели и компании. Космополитният Лондон е само на половин час път с влак.
 
 
17 000
студенти
4000
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

University of Reading - кандидатстване и изисквания

С Orange можеш да кандидатстваш безплатно във всички специалности на Reading University. Избирайки Orange за свой консултант, можеш да разчиташ на професионална подкрепа на всеки етап от кандидатстването, помощ за подготвяне на кандидатурата си, предложение за изгоден самолетен билет, помощ за финансиране и при избора на настаняване.
 

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
IELTS
2.
Диплома за завършено средно образование


Краен срок: 15 JanuaryНеобходими документи за магистърска програма:

1.
IELTS
2.
Диплома за завършено висше образование


Краен срок: 01 August

Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9250 GBP на година
Магистърска програма 7180 - 8200 GBP на година
Предлагат се стипендии само за някои изучавани дисциплини

Специалности

Major title

0%
thumb_up
Удовлетвореност на студентите
0
monetization_on
Заплата след завършване
0%
work
Продължаване на обучението или започване на работа

Галерия на University of Reading