University of Sunderland

University of Sunderland
University of Sunderland in Съндърленд, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За University of Sunderland

University of Sunderland е висше учебно заведение с повече от стогодишна история. Създаден е през 1901г. и е разположен в Съндърланд, Североизточна Англия. Иновативен и достъпен университет, който вдъхновява своите възпитаници.

Институтът разполага с две учебни бази на територията на Съндърланд: Тhe Sir Tom Cowie Campus, намиращ се в близост до морето, и City Campus в центъра на града. В двата центъра са инвестирани повече от 130 млн. паунда, за да бъдат осигурени висококачествени съоръжения и модерна учебна среда за студентите. Новооткритият през 2012г. трети кампус е в сърцето на големия финансов център Лондон.

University of Sunderland заема почетни места в различни класации за топ университети в Обединеното кралство и Европа. През 2012г. е номиниран за университет на годината от Times Higher Education Awards и попада в шестте най-престижни на Острова. Според Guardian University Guide е най-бързо развиващото се учебно заведение за 2012г. Резултатите от последно проучване за 2016 г. показват, че 94% процента започват работа до 6 месеца от завършването си.

Учебните програми са разпределени в шест факултета: по здравни науки; Факултет по изкуства, дизайн и медии; Факултет по бизнес, право и туризъм; педагогически факултет; Факултет по компютърни науки и Факултет по инженерство и производство. Преподаването в тях е на световно ниво, като силен акцент получават академичните изследвания и работата с партньори в бизнеса и индустрията. Университетът дава възможност и за участие в програмата „Еразъм“.

Общият брой студенти е над 21 000, от които 17% са чужденци. Кандидат-студентите могат активно да участват в Summer schools, които имат за цел да ги подготвят за живота в университета.

Социалният живот в University of Sunderland е активен и разнообразен. Множество студентски организации, клубове и мероприятия са част от културния облик на Съндърланд. За любителите на спорта също е помислено. Спортните клубове са над 40, а университетът разполага и с модерни спортни съоръжения.

19 090
студенти
7063
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

University of Sunderland - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
IELTS - 6.0
2.
Диплома за завършено средно образование - 4.50


Необходими документи за магистърска програма:

1.
IELTS - 6.0
2.
Диплома за завършено висше образование - 4.00
Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9,250 GBP на година
Магистърска програма 4,750 - 10,240 GBP на година

Специалности

Major title

0%
thumb_up
Удовлетвореност на студентите
0
monetization_on
Заплата след завършване
0%
work
Продължаване на обучението или започване на работа

Галерия на University of Sunderland